Mirko Ferlan

zborovodja

Leta 2001 je diplomiral iz harmonike na konservatoriju G. Rossini v Pesaru Leta 2007 pa iz zborovskega dirigiranja in vokalne ter zborovske kompozicije na tržaškem konservatoriju G. Tartini. Študiral je pri mag. Art. A. Martinolliju in prof. M. Sofianopulo Leta 2014 je zaključil še magistrski študij zborovskega dirigiranja.

Redno se izpopolnjuje na seminarjih in mojstrskih tečajih s priznanimi dirigenti v Sloveniji in tujini: Kalman Strauzs, Peter Hanke, Ragnar Rasmussen, Georg Grün in Frieder Bernius, Simon Hassley in Steffen Schreier. Bil je dirigent in stalni umetniški vodja različnih zasedb na Goriškem in Tržaškem, kot gostujoči dirigent pa je sodeloval z Ljubljanskimi madrigalisti, s KZ Ars atelier, z zborom Coro del Friuli Venezia Giulia ter z DVS Bodeča Neža. Vodil je MePZ F. B: Sedej iz Števerjana, DPZ Kraški slavček iz Nabrežine, moško vokalno skupino Sv. Jernej iz Opčin pri Trstu, MePZ Postojna, KZ Krog in Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem in Mepz Vox Tergesti S svojimi zbori je bil večkrat nagrajen na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Trenutno poučuje harmoniko in teoretične predmete na Slovenskem centru za glasbeno vzgojo »Emil Komel« in je  v sklopu zborovske piramide umetniški vodja dekliško-fantovske vokalne skupine. 

Od ustanovitve vodi dekliški pevski zbor Igo Gruden iz Nabrežine s katerim je prejel številna priznanja na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih (drugo absolutno mesto na državnem tekmovanju »Il Garda in coro«, prvo nagrado na mednarodnem festivalu mladinskih zborov v belgijskem Neerpeltu zlato priznanje z odliko na regijskem tekmovanju mladinskih zborov v Novi Gorici). Leta 2019 je dosegel prvo absolutno mesto na deželni reviji Corovivo 2019 in  prejel tudi posebno priznanje za najboljšega dirigenta tekmovanja  Je umetniški vodja fantovske skupine Devin-Nabrežina. Od leta 2020 vodi deželni mladinski zbor Furlanije Julijske Krajine.

 

DVS Bodeča Neža

P.D. Vrh sv. Mihaela

Cotiči, 41 Vrh sv. Mihaela

Sovodnje ob Soči, 34070 Gorica, Italija